Sockerruset

Sötsaker & annat

7 tips till dig som vill göra ett dessertbord

1 oktober 2014
  1. Välj ett tema för dessertbordet. Gärna ett tema som knyts ihop med bröllopsfesten. Det kan exempelvis vara en viss färg, känslor, citat, sagor, ett specifikt land, årtal, blommor och så vidare, alternativen är oändliga. Hämta inspiration från era inbjudningskort, kläder, skor, smycken, övriga dekorationer i festlokalen m.m.

  2. Välj godbitar. Lägg ner tid på att bestämma vilka desserter, godis, bakverk och eventuella drycker, som ska ingå i dessertbuffén. Använd gärna olika smaker och texturer. Ha i åtanke att dessertbordet kanske kommer att stå uppdukat under kvällen och välj desserter utifrån lång hållbarhet. Baka, köp färdigt eller blanda.

  3. Begränsa dig, både vad gäller antalet desserter och antalet portioner för att det inte ska bli rörigt. Gör hellre små bitar/portioner/mumsbitar än stora.

  4. Skissa upp dessertbordet i förväg. Skapa olika djup och höjder på dessertbordet med hjälp av tårtfat, kartonger, vaser, blommor, flaskor och glasburkar fyllda med godis eller kakor. En skiss på hur du vill ha dessertbordet är extra viktigt om någon annan sätter upp det åt dig.

  5. Se över vart i lokalen dessertbordet ska placeras. Tänk på att bakgrunden ska stämma överrens med dessertbordet, annars stjäl den fokus. Använd tyger, pompoms, ballonger, vimplar eller andra dekorationer för att göra en snygg bakgrund till bordet eller för att komplettera.

  6. Gör små skyltar till allt ätbart på bordet. Det blir snyggt och gör det lättare för gästerna. Låt skyltarna matcha menyer, placeringskort och temat.

  7. Förbered tomma goodiebags. Då kan gästerna ta med sig resterna hem och ni slipper kasta de fina bakverken.